Hvorfor er det ikke mulig å rekruttere Norsk Ungdom til f.eks å plukke jordbær. Det er for dårlig betalt vil mange si. Hvordan er vi kommet i en slik situasjon. Denne artikkelen er klippet ut fra Nettavisen.

Polsk jordbærbråk

Polsk borgermester skjelles ut i hjemlandet for sin sommerjobb som jordbærplukker i Norge.

Onsdag langet polske medier ut mot borgermester i byen Sompolno, Stanislaw Dunaj. 55-åringen som blir ansett for å være svært velstående, bruker nemlig sin betalte sommerferie til å plukke jordbær i Norge, skriver VG.
- Dette er både feil og uetisk av borgermesteren. I dette tilfellet burde Dunaj tatt en ulønnet ferie. Alle har jo lov å tjene litt ekstra, men ikke på denne måten med dobbel lønn, mener politiker Tadeusz Nuzkiewicz til VG.

Politikerkollegene i byen mener borgermesteren heller burde brukt sin ferie til å hvile enn å plukke jordbær i Norge.
Borgermesteren selv avfeier kritikken med at han må tjene penger for å håndtere billånet sitt og at han ønsker å se Norge. - Hvorfor må jeg forsvare at jeg plukker jordbær, det er ingen skam. Sammen med meg jobber fem leger og to rektorer. Jeg er ikke rik, og jeg må tjene litt ekstra for å nedbetale billånet mitt som er på 25 000 kroner. Jeg betrakter også min reise til Norge som en feriereise, sier han til Gazeta Poznanska.
15.07.06 09:08, ny 15.07.06 09:11

Hovedsiden